Trygg och narkotikafri skola borde vara en självklarhet

Vi måste använda hela verktygslådan för att säkra en trygg och narkotikafri skolgång för våra barn och unga!

✍🏼Skriver tillsammans med Christina Alman ett svar där vi beskriver några av de förslag moderaterna drivit för att få ordning på tryggheten i grund- och gymnasieskolor i Västerås.

‼️Tyvärr kan vi idag inte garantera en drogfri miljö på våra skolor och vi vet också att skolbyggnader är utsatta för regelbunden skadegörelse. Varje sanering och renovering av skadegörelse är pengar vi kunde lägga på bättre saker, så som undervisningsmaterial eller annat underhåll av utbildningsfastigheter.

✅Men vi kan få ordning på det här. Utöver nationell politik som skärpta straff och fler poliser kan kameror göra att skadegörelse minskar och regelbundet genomsök med narkotikahund att kriminella slutar gömma narkotika i och i anslutning till våra skolor.

Våra barn och ungdomar har rätt till en trygg och narkotikafri skolgång. Politiken behöver agera. I september kan du rösta för maktskifte så vi kan få ordning på Västerås.

Länk till artikeln:
https://www.vlt.se/2022-05-31/snalla-liberaler–jamfor-inte-applen-och-paron?shareSource=sharebutton&fbclid=IwAR3RwUbrtXY3L8YI3mTIEm8fEIbc1raNBRMiNSlKW6l6VMpps23j6gJ7AyQ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s