Moderaterna i Västerås förslår sänkt skatt!

Idag släpper vi nyheten att vi föreslår en skattesänkning av den kommunala skattesatsen för västeråsarna som ett första steg att minska på skattetrycket i Västerås. Ni kan läsa om det på bland annat SVT , VLT och Västerås Tidning.

På dagens kommunstyrelsesammanträde föreslår vi ett extra ärende som vid bifall skulle innebära en skattesänkning med 5 öre. Då skulle skattesatsen 2018 landa på 20,31 procent. I små steg som är tydligt finansierade vill vi ta ansvar för ekonomin och se till att Västeråsarna får behålla en större del av sina förvärvade pengar.

Inför kommande budgetavstämning ser vi tydliga signaler på att Västeråsarna är överbeskattade genom det överskott som prognostiseras för 2017. En skattesänkning på 5 öre innebär minskade skatteintäkter för staden med 17 miljoner kronor. Trots en skattesänkning ser vi fortsatta möjligheter för stansningar på skolan som vi föreslog i vår budget 2018.

Synen på skatt är en av flera delar som skiljer Moderaterna och Socialdemokraterna åt. Socialdemokraterna gick till val på att höja skatten. Oavsett om skatteintäkterna ökar eller ej. De vill alltid ta mer. Från Moderaternas sida är signalen tydlig. Vi gick till val på att om det är långsiktigt och går att finansiera bör vi sänka skatten. Så att Västeråsarna får behålla mer av sina egna pengar.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s