Kommunfullmäktige dagen lång #021pol

I ett nytt försök att hinna till slutet på en dagordning så testar majoriteten att ha kommunfullmäktige på dagtid. Det innebär såklart en rejäl maratondag då vi håller på mellan 8.30 till 23. Vi får se hur konstruktiva våra interpellationer börjar bli där vid 21 tiden.

Under dagen kommer en mängd frågor att hanteras. Kollegor i Moderaterna har ställt frågor om vilka åtgärder Västerås gör för att motverka felaktiga utbetalningar inom assistansersättningar och kring att motverka den allt för utbredda prostitutionen i Västerås. På dagordningen finns en rad olika interpellationer som berör skolverksamheten, ledarskapet och näringslivet. Viktiga frågor som vi behöver diskutera här i fullmäktige.

  • Tune in och lyssna själv på vasteras.se

Jag hoppas att dagens sammanträde kommer visa på den brist på framförhållning som ändå finns inom majoriteten just nu. Ta bristen på förskoleplatser som ett exempel där vi kan se att på vissa områden i staden är det fullt på förskolorna och vårdnadshavare blir hänvisade till förskolor på helt andra områden. Andra exempel är vänsterns interpellationer om arbetsmiljön på våra skolor som jag tror vi behöver diskutera mycket kring.

Återkommer senare idag med ett inlägg om Bästa skolkommun från Lärarförbundet som släpptes idag.

Väl mött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s