Jag kandiderar!

Nu i veckan får vi alla som är medlemmar i Moderaterna i Västerås och Västmanland hem kuverten och det är dags för provval. Jag kandiderar till kommunfullmäktige i Västerås och till riksdagen. Förra mandatperioden fick jag förtroendet att stå högt upp på Moderaternas lista vilket jag givetvis hoppas på att få igen. Jag har under den gångna perioden suttit som 2e vice ordförande i Utbildnings och Arbetsmarknadsnämnden och som ersättare i Kommunstyrelsen. Jag har försökt driva för en liberalkonservativ linje med stort ansvar för ekonomin. Samtidigt som fokus måste vara rätt – fler elever ska klara Västersås skolor. Vi måste framåt, inte bakåt!

IMG_4167Här finns länk till provvalet där ni kan läsa mer om mig och min kandidatur. Jag vill fortsätta driva moderata frågor i Västerås och om möjlighet ges, i Riksdagen. Att vakta det valfriheten är en viktig fråga för mig. Både valet av skola och val av omsorg. Frågor som behöver bevakas både lokalt och nationellt. Under mina år i Barn- och ungdomsnämnden (2010-2013) och i Utbildning- och arbetsmarknadsnämnden (2014-2018) har jag sett att vi har många fantastiska lärare och många fantastiska skolor i Västerås. Men vi har också lärare som inte ges förutsättningar att fullt ut klara sitt uppdrag och vi ser skolor som helt enkelt inte håller måttet. Både ekonomiskt och gällande elevers måluppfyllelse. Här har vi mycket jobb att göra. Jag hoppas få möjlighet att tillsammans med fler moderater få vända detta!

Vi måste i större utsträckning ställa krav vid vår utdelning av bidrag och detta kan ske både lokalt och nationellt. Jag tror exempelvis att vi behöver lägga in mera krav på aktivitet vid exempelvis försörjningsstöd. Här är våra arbetsmarknadsåtgärder och vuxenutbildning viktiga verktyg. Dessa måste vara förankrade i forskning eller beprövad erfarenhet och faktiskt leda till vidare sysselsättning på arbetsmarknaden.

Det är såklart omöjligt som förskollärare att inte nämna något om barnens roll i vårt samhälle och hur våra förskolor utvecklas just nu. Jag tror vi behöver titta på finansieringsmodellen på nationell nivå och se över maxtaxan för att skapa en mer välfungerande förskola. Vi behöver också se över barns möjlighet till ledigt från förskolan. Något som idag inte alls regleras. Det är ett slöseri med skattemedel när vi betalar stora summor pengar för att barnen ska gå i förskolan om föräldrar är hemma,semestrar eller tränar under exempelvis somrarna när ordinarie förskolor är stängda och vikarier har kallats in.

Politik har länge varit ett av mina stora intressen. Den ger mig möjligheten att jobba för att förbättra vår vardag, vårt Västerås och vårt samhälle. Avslutningsvis hoppas jag på just din röst i provvalet och även på valdagen i september 2018.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s