Trolleri med siffror ger inte skolan mer pengar.

Vid Utbildning- och Arbetsmarknadsnämndens senaste möte togs beslut om verksamhetsbudget för 2015. Moderaterna och Folkpartiet reserverade sig, eftersom budgeten inte är i balans och det i budgeten använts något  som kallas för ”fiktiva intäkter”.

– Fiktiva intäkter är precis vad det låter som, pengar som inte finns. Att skriva in låtsaspengar i en verksamhetsbudget är så långt ifrån ansvarsfullt man kan tänka sig. Siffrorna är påhittade för att få budget att gå ihop, säger Caroline Högström (M), 2a vice ordförande i nämnden.

Verksamhetsbudgeten för en nämnd ska vara balanserad. Enligt lag får man inte planera med underskott, vilket nu sker med ”fiktiva intäkter” som utväg för majoriteten. Moderaterna menar att det är orimligt att ta siffror ur luften för låtsas uppnå balans.

– Verksamhetsbudgeten går med -10,1 miljoner kronor något som vi i oppositionen inte tycker är acceptabelt. Underskottet i nämnden har visserligen minskat jämfört med tidigare år men långt ifrån tillräckligt för att vi ska klara ekonomin framöver, avslutar Caroline Högström (M).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s