BudgetKF

Budgetdebatten fortsätter i Västerås Kommunfullmäktige med många debattörer från alla partier.

Dagen har bjudit på en del skratt och några obehagliga skruvningar i stolen. Sverigedemokraterna gör debut i talarstolen och deras nya gruppledare är väl som sverigedemokrater är mest. Anledningen till att de inte kunde lägga budget var för att de inte kunde hitta ”alla dolda kostnader för invandringen”.

De hävdade också i talarstolen att alla människors lika värde var en floskel vilket upprörde övriga partier. De har också hävdat att det är på grund av flyktingmottagandet som vi har bostadsbrist i Västerås. Det märks att de inte har mycket koll på den övriga politiken eller ser nyttan av ett Västerås som växer.

En del andra inlägg från den styrande majoriteten (S, KD, C, MP) har också gjort att en annan tagit sig för pannan. Först lyssnade inte FP på tjänstemännen sen lyssnade de bara på tjänstemännen. Den styrande majoriteten vill inte heller bifalla någon annans förslag även om de i talarstolen kan erkänna att de är bra och något ”vi får titta på framöver”. Är man det minsta konspiratorisk kan man tro att det är för att de vill ta cred för andras bra förslag. Men jag hoppas att så inte är fallet.

Återkommer!

IMG_0018.PNG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s