Nu tar jag med mig gummistövlarna hem och påbörjar ett nytt äventyr

Få saker är så omtumlande och meningsfullt som att jobba som förskollärare. Idag gjorde jag min sista dag på Önsta förskola, för den här omgången. Nu påbörjar jag en ny typ av tjänstgöring som riksdagsledamot.

💙 I västmanlänningarnas tjänst ska jag jobba outtröttligt för ett bättre Sverige tillsammans med fantastiska kollegor runt om i landet.

Först tillbaka till förskolan, min tidigare arbetsplats. Under de år jag jobbat har arbetet förändrats. Viss statistik säger att vi har mindre barngrupper idag men känslan hos mig och mina kollegor är det motsatta. Arbetet är tyngre, fler barn per personal, fler barn som behöver anpassningar vi har svårt att få resurser till och mindre tid för reflektion och planering. Vilket såklart påverkar både kollegors mående och möjligheten att vägleda barnen till det bästa de kan bli.

Men förskolan är fylld av fantastiska människor, på alla nivåer. Personer som brinner för vårt yrke, brinner för att se varje barn och för att få till de där stunderna av förundran tillsammans med barnen. Med handen på hjärtat kan jag säga att mina kollegor är de bästa pedagoger jag mött. Har lärt mig så mycket och haft så viktiga samtal med dem. Lärdomar som jag alltid kommer bära med mig.

De utvecklar, anpassar sig och utmanar varje dag. För att just ditt barn ska ha den bästa stunden de kan ha på vår förskola. Är imponerad och stolt över det. Det är tack vara dessa eldsjälar som förskolan är vad den är idag.

Under mina år har jag mött så många fantastiska barn och familjer. Det finns så många citat och stunder tillsammans med barnen som skapar så väl en hel del fniss, värme och värk i hjärtat. Allt ifrån att få bli en ”sandprinsessa” (fick en kon fylld med sand över huvudet), djupa samtal om liv och död till att få vara med första gången de lyckas med att skriva sin bokstav. Eller som den gången ett barn ropade för att hen minsann bajsat ut sin bokstav – imponerande ändå! 😅

Valresultatet är fastställt och jag kommer få ta plats i Sveriges riksdag. En pirrig känsla! Vilket fantastiskt förtroende, är så tacksam för er som röstat på mig. Jag kommer göra allt jag kan för att vara med och driva på Sverige i en bättre riktning.

❤️ Tack! Tack! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s