Politiker måste sluta kasta ledartröjan och ta ansvar

Döm om min förvåning när jag läste en debattartikel från ledande centerpartister där de lyfter frågan kring jämställt föräldraskap och att regionen i dagsläget försvårar möjligheterna till detta i och med att de fortsatt håller i restriktionerna att partner till havande inte får delta som tidigare. Detta samtidigt som de sitter med i ledningen för regionen och därmed kan påverka detta på riktigt!

Skriver därför i VLT tillsammans med Stephanie Bruksgård om att styrande partier i regionen inte tar ansvar utan skriver debattartiklar istället för att leda och ta tag i problemen. 

Vi berörde bland annat att hundratals kvinnor inte fick komma på mammografi under pandemin och den långa västmanländska kön till cellprov.

‼️Dessutom är det idag minst 13 veckors väntetid för nybesök hos läkare på Kvinnokliniken samtidigt som Region Västmanland har procentuellt fler kvinnor med allvarlig bristning i samband med förlossning än övriga riket. Problem med kvinnors sjukvård och kvinnohälsa kan inte längre undvikas.

”Vi delar Barbro Larsson och Milena Axklos uppfattning om att Kvinnokliniken ska öppna upp för bägge föräldrar under hela vårdförloppet, under förutsättning att önskade smittskyddsåtgärder kan uppfyllas. Men utmaningarna gällande jämställdhet inom Region Västmanlands hälso- och sjukvård är fler än så.”

I artikeln beskrivs allvarliga problem där den politiska ledningen måste börja leda och sluta undvika ansvar. 

Länk till artikeln!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s