Elpriserna är ett exempel på Socialdemokraternas misslyckade energipolitk

Det var inte bara jag som dock en suck av lättnad när mildare väder drog in i mitten på december. Efter rusande elpriser, där prisrekorden avlöste varandra, har många tvingats till att vända varje krona och sätta vardagliga sysslor på vänt i försök att klara kommande elräkningar.

❗️Statsminister Magdalena Andersson hänvisar samtidigt i en debatt i riksdagens kammare att de med bundet elavtal minsann inte behöver oroa sig och att lösningen är den försenade kraftöverföringen från norr till söder och mer vindkraft.

En imponerande insats i att blunda för problemet. Sverige har de senaste åren fortsatt att stängt ner stabil och planerbar (och fossilfri!) kärnkraft. En energikälla som levererar när temperaturen faller och behoven ökar.

Vi måste utveckla kärnkraften genom att tillåta byggnation av nya reaktorer och satsa på nästa generations kärnkraft, det är några förslag för stabil energipolitik. Men genom regeringens förhalande av slutförvaret av använt kärnbränsle står vi inför risken att läget förvärras ytterligare kommande år. Det är inte realistiskt att fortsätta stänga fungerande kärnkraft och tro att vindkraften fullt ut kan kompensera. Särskilt med tanke på hur behoven av el inte kommer minska i framtiden. Redan idag hindras företagsetableringar på grund av bristen på el, här i Mälardalen.

💙 Moderaterna föreslår idag också att skatten på el tillfälligt slopas under januari och februari år 2022. Det motsvarar omkring 1 500-2 000 kronor i månaden under januari och februari för en villa beroende på uppvärmning. Konkret politik för att hjälpa hushållen i hela Sverige.

I år byter vi ut den senfärdiga sosseregeringen mot en moderatledd regering, som måste lösa elkrisen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s