Folkomröstning för att rädda flygplatsen

I det politiska Västerås handlar det mesta om flyget och flygplatsen just nu. S, L och MP gick i mars 2020 ut med att de vill lägga ner flygplatsen. Under månaderna som gått framgår det att de tre partierna inte har en gemensam vision, en gemensam plan eller ens en gemensam åsikt om vad detta egentligen handlar om. Ett av partierna vill lägga ner flygplatsen med allt vad det innebär, ett annat av dem vill kanske sälja det och det tredje är det förvånansvärt tyst ifrån.

Moderaterna har samlat argument för varför vi ska rösta Nej till att lägga ner verksamheten på flygplatsen den 21 mars. Dessa hittar du enklast på: Folkomröstning Västerås flygplats

För egen del handlar det om tillgång till den infrastruktur som flygplatsen innebär. Vi har kommersiellt flyg (nej, det subventioneras inte av skattemedel utan genererar en inkomst för flygplatsbolaget på 6-7 miljoner), vi har möjlighet till brandflyg, vi har ambulansflyg och regelbundet flygs militär från Västerås Flygplats. En samhällsservice likt många andra. Men infrastruktur kostar precis som vi finansierar infrastruktur likt kollektivtrafik, vägar och annat.

Dessutom tror jag att om vi ger flygplatsen långsiktiga förutsättningar, där den inte ständigt hotas av nedläggningen (vilket varit verkligheten de senaste åren), kan den få möjlighet att i ännu större utsträckning bära sina egna kostnader.

Ute på flygplatsen i snörusket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s