Ge företag i Västerås möjlighet att växa!

Ett blomstrande näringsliv är en förutsättning för ett välmående Västerås. Företagare skapar jobb och välfärd och är en viktig byggsten för en växande stad. På senare år har Västerås fallit i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Företagare upplever Västerås som en i vissa fall sämre samarbetspartner. Vilket vi från Moderaterna anser vara helt oacceptabelt! Här ska små företag få växa och entreprenörer ska kunna testa just sin idé. Vi från Moderaterna har en rad förslag för ett bättre företagsklimat i Västerås.

Företagspolitik.png

  • Utbilda stadens anställda och politiker i företagarnas villkor.
  • Synliggör ”En väg in” för företag där besked snabbt kan ges.
  • Ta bort onödiga regler i syfte att förenkla och underlätta för företagare i Västerås.
  • Informera om och synliggör krav samt regelverk för nyföretagare.
  • Främja ny teknik genom att underlätta företags utvecklingsprojekt, t.ex. genom så kallade testbäddar.
  • Avgifter ska kunna sänkas genom företagets egna arbetsinsatser. Det ska vara en tydlig koppling mellan avgift och stadens arbetsinsats.

Fler förslag för ett bättre företagsklimat hittar du här.

Men för att företag ska kunna utvecklas krävs också kompetent arbetskraft. Idag ser allt för många företag en utmaning med att hitta rätt personer att anställa till sina företag. Därför måste vi också fortsätta det viktiga arbetet med en utbildning som leder till jobb. Kopplingen mellan näringsliv och utbildningen måste fortsätta att utvecklas och fler ungdomar måste gå ut skolan med godkända betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s