Trygghet i en interpellation om skolan

Kommunfullmäktige idag.

En av kvällens stora debatter handlar om tryggheten i våra skolor här i Västerås. Länk till interpellationen som Eleonore Lundkvist skrev finns här. Jag gjorde ett inlägg med huvudfokus på nästa steg i trygghetsarbetet. Vi behöver en tydlighet att nolltolerans ska råda mot hot, våld och kränkningar i våra skolor. När det brister måste vi snabbt följa upp anledning och sätta in rätt stöd i rätt tid.

Det behövs fler vuxna i våra skolor, på våra barns raster och tillsammans i klassrummen. Lärare och rektorer måste känna stöd att kunna agera vid problem och ha verktyg för att kunna agera. Det är en komplex fråga. Det är en stor fråga. Men det är också en avgörande fråga.

Vi måste också säkerställa att vi enbart använder oss av beprövade metoder för att motverka mobbing och kränkande behandling. I februari förra året presenterade SR en artikel där man konstaterade att det finns skolor som fortfarande använder metoder man konstaterat inte funderar eller till och med har motsatt effekt. Så kan vi inte ha det.

Har du idéer på hur vi skapar en tryggare skola?
Har du erfarenheter kring trygghets skapande åtgärder för skolan?
Mejla mig på: caroline.hogstrom@moderaterna.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s