Marx eller Borg?

Under gårdagens debatt på Carlforsska gymnasiet citerade SSUs Simon Karl Marx. Han uttalade sedan följande ”Jag citerar hellre Karl Marx än Anders Borg”.

Tidigare har vi alla kunnat lite på Socialdemokraterna. Vi kunde lita på att de aldrig skulle låta kommunister vara med i regeringen. När S bildade koalitionsregering för att säkra Sveriges framtid under kriget till och med då lämnades kommunisterna utanför.

Vänsterpartiet tog bort kommunist ur namnet för mindre än tio år sedan men de har inte ändrat sin politik. De är samma gamla kommunister med en partiledere som hävdat att han grät när Berlinmuren föll. Inte för att människor äntligen kunde åter förenas med sina när och kära utan för att en äkta socialistisk stat hade fallit.

Åter till SSU. Hur kan man vara stolt över att kunna ett citat av Karl Marx, mannen som skrev det kommunistiska manifestet som resulterade i en ideologi som mördat flest människor i världshistorien? Jag blir förbannad av att tänka på den trångsynthet som finns inom det förbundet. Anders Borg är en av de bästa finansministrarna vi haft i Sverige, med hjälp av honom går Sverige bäst ur krisen.

Detta visar på skillnaden mellan våra block. Det visar också skillnaden mellan vår syn på människor. Jag citerar hellre Mona Sahlin är många andra människor. Framför allt citerar jag gärna Anders Borg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s