S-styret leker riskkapitalist #021pol

På morgondagens kommunfullmäktige kommer vi i Moderaterna tillsammans med Liberalerna att försöka stoppa en onödig och kostsam investering som behandlades på dagens kommunstyrelsesammanträde. Det är inte bara så att S-styret (S,MP,C,KD) ska köpa en fastighet och få det kommunala bolaget att bygga kontor utan de planerar att köpa hela bolaget med allt vad det innebär.

I handlingen som finns att hitta på vasteras.se (länkar till handlingen finns längre ner i inlägget) finns många papper om hur fastigheten mår (inte så bra)  och vad värdet ligger på fastigheten (lägre än vad de tänkte betala) men det finns också något mycket oroväckande.

I en bilaga finns det en balansräkning för bolaget där det framgår att bolaget har en hel del skulder. Däribland skulder till det egna koncernbolaget…Balansräkning är gammal och det ska ha kommit en för 2015 men den är inte bifogad vilket är mycket märkligt och visar på en stor brist i beslutsunderlaget. Det finns tydligen också en ”tillträdesbalansräkning” som varken kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige som ska besluta om detta fått tillhanda. Beslut om stora investeringar kommer alltså att fattas utan att vi har korrekta fakta och siffror på bordet.

Inte nog med att S-styret är redo att gå till beslut redan imorgon på underlag som inte håller måttet de är dessutom redo att chansa med dina och mina skattepengar! För i beslutet ska förvärvet av aktier (alltså köpet av bolaget) kosta 48,9 miljoner kronor men när vi tittar på balansräkningen hur bolaget mår kommer vi också att köpa till oss en skuld på över 24 miljoner kronor. Total summa på 72,9 miljoner kronor! 

Om det nu ens stämmer i och med att vi inte har tillgång till en aktuell balansräkning. S-styret måste sluta leka riskkapitalist och inte köpa bolag med skulder för att kunna bygga kontor.

Med underskott i miljonbelopp i våra verksamheter måste ansvar för ekonomin vara i fokus och med dessa typer av dåliga investeringar och slarviga beslut kommer vi knappast kunna vända Västerås ekonomi till det bättre. När 40 000 står i bostadskö tycker vi i moderaterna istället att man ska bygga bostäder, inte kontor! Därför säger vi nej.

Länk till handlingen:
http://www.vasteras.se/download/18.48de423152f56b9fdd7c33/1457594420931/18+-+F%C3%B6rv%C3%A4rv+av+aktierna+i+Bj%C3%B6rnklockan+AB.pdf

En reaktion till “S-styret leker riskkapitalist #021pol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s