S löfte om förskolan ekar tomt

20140703-174655.jpg

Jag blir provocerad av den här typen av utspel. Inte för att det i sig är fel att diskutera barngruppernas storlek utan för att det i det här fallet är oansvarigt. Den här artikeln är bland annat underskriven av ett gäng kommunalråd från Västmanland. Ett gäng kommunalråd som alla själva är ansvarig för skolan i sin respektive kommun. Alla de här (S)märkta kommunalråden är själva ansvariga för barngruppernas storlek i sina respektive kommuner. Bara för Anders Teljebäcks del i Västerås har barngruppernas storlek under deras (S)tyre ökat jämfört med när Västeråsalliansens hade majoritet. I övriga kommuner så som Köping och Norberg har S haft majoriteten sedan innan jag föddes.

Kommunerna ansvariga för förskolorna i sina respektive kommuner. Kommunerna och då i det här fallet de kommunalråd som skrivit under artikeln är och har varit ansvariga för barngruppernas storlek och de har även tillsynsansvaret. Ansvar behövs och där har Västeråsalliansens visat att de kan prestera och är redo att göra det igen efter valet den 14 september.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s