#021pol : Vill de ha cyklande för politiker men inte för anställda?

Sitter i kommunfullmäktige och har precis signerat närvarolistan. Något nytt sedan några månader tillbaka är att vi som politiker numera kan få en cykelersättning. Detta innebär att om jag som politiker cyklat till mötet skriver jag helt enkelt i antalet kilometer och så får jag en ersättning likt bilersättningen. Personligen tycker jag att det är absurt. Om du äger en cykel så är valet att använda cykel helt gratis. Vi ska alltså få ”ersättning” för något som redan är gratis. När du kör bil till ett möte kostar det exempelvis för bensin. 

Höjden av ironi i detta är att den rödgröna majoriteten har valt att avslå en motion ifrån Elisabeth Unell och Sofie Olofsson Kärrvall där förslaget var att anställda inom Västerås Stad ska ha möjlighet att köpa en cykel via löneavdrag. En förmån för anställda för att uppmunta till användningen av cykel. 

Den enda rimliga slutsatsen jag kan dra är alltså att de rödgröna majoriteten säger ja till cyklande för politiker men nej till cyklar för de anställda. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s