SD visar färg i Västerås KF

Under kvällens punkt 15, Revisionsberättelserna för Västerås stad 2012 samt fråga om ansvarsfrihet för nämnder, styrelser och kommunalförbund bestämde sig SD för att gå upp och yrka avslag på att ge IFN och KS ansvarsfrihet.

Efter ett gäng inlägg från SDs 1a namn på listan kom en mängd för mig obehagliga citat exempelvis: ”brinner färre bilar och färre kvinnor blir våldtagna”. De visade under kvällens fullmäktigemöte sin färg och människosyn.

De ville alltså inte ge IFN och KS ansvarsfrihet eftersom vi ”tagit in för många på för kort tid”. Ett tydligt fokus mot flyktingar och människor med annan kulturell bakgrund. Dessa nämnder skulle inte beviljas ansvarsfrihet eftersom de lagt för mycket pengar på att hjälpa andra människor. För dessa människor skall inte komma till ”kalla Nord” som han kallade det.

Hopp ges däremot till KF där alla gemensamt och tydligt inte skriver upp sig på deras människosyn. I två voteringar förlorade SD. Tydligt och stort. Vi håller faktiskt inte med dem i deras syn på människan. De kan inte och ska inte få generalisera och klumpa ihop. De ska inte få indirekt hävda att människor med annan kulturell bakgrund bränner bilar och våldtar.

Hoppas att de 4000 personerna som röstat på SD ser detta på KF och faktiskt inte håller med SD. Att de 4000 Västeråsare som röstat på dem kommer på andra tankar och förstår vad deras politik kommer leda till. Det kommer leda till en sluten värld. En värld där människor inte är välkomna och där man anklagar människor för helt absurda saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s