Sommaruppehåll

Kan snabbt konstatera att även om jag inte har tagit uppehåll från andra sociala medier så hamnade bloggen snabbt på listan av saker jag haft uppehåll ifrån.

Sommaren är över och studierna börjar igen den 3e september. Idag är dagen då alla Västerås gymnasieelever börjar. Västerås många skolor är bra men de kan bli bättre. Krånliga system står ivägen för Västerås elever att göra kvalificerade val, dåligt/bristande stöd från syokonsulenter och föräldrar gör att många av de nya gymnasieeleverna kommer att ångra valet de gjorde i våras och försöka byta. En procedur som är allt annat än enkel.

Vissa kommer hävda att problemet ligger i att välja och att alla dessa val gör barnen förvirrade och utsatta. Något jag självklart inte hållet med om. Men det är ett problem att trots att skolvalet börjar bli en självklar del av ungas vardag så verkar inte de stora klumpiga systemet gjort detsamma. Frågan att klura på är då hur hjälper vi ungdomarna att göra bra val? Eller hur får vi skolsystemet att anpassa sig för att klara de byten som görs?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s