Krogdebatt i fullmäktige

 

 

 

Den 1a november lade jag och tre andra moderater en motion i KF angående att Västerås Stad skall utreda förutsättningarna för att låta krogarna i Västerås ha öppet till klockan och att under denna utredning på försök låta krogarna ha öppet längre.

Fullmäktige förvandlades på någon minut till ett fullständigt inferno av moralpanik. Alla Västeråsare skulle supa ihjäl sig eller så ihjäl varandra. Det fanns vänsterpartister som försökte läxa upp oss genom att förklara för oss unga ”att med åldern kommer visdom”.  Att vi övriga hävdade vänligt men bestämt att det egentligen inte finns någon statestik kring kopplingen öppettider-våld. Jag vill påstå (utan egentliga belägg) att det alltid kommer finnas en liten del människor som kommer slåss efter krogen. Men det är oavsett om klockan är 01, 02 eller 03.

Men tanken var att försöksperioden skall komplettera utredningen, eftersom det just inte finns bra undersökningar att tillgå. Någon tyckte IOGT-NTO är en bra källa att hänvisa till. En intresseorganisation. Det är som att referera till Sosse-LO om Alliansens jobbpolitik. Inte riktigt trovärdigt så oavsett om Alliansen gör bra saker så kommer Sossekramande LO aldrig acceptera att Alliansen är bra för Sverige. Ungefär lika kommer nykterhetsförbundet IOGT-NTO anse att längre öppettider på krogar där det serveras alkohol vara bra.

Som tyvärr var väntat blev attsatsen om försöksperioden avslagen men en utredning skall startas. Tyvärr tror jag inte att det leder till att Västerås blir en öppnare och roligare stad, speciellt med tanke på de riktade handlingar som fanns med skickade där referering till IOGT-NTO gjordes friskt. Men vi får hålla tummarna.

För Nöjesstaden Västerås, Turiststaden Västerås och Studentstaden Västerås behövs det ett mer levande natt- och nöjesliv.

Kika in på vår grupp på facebook!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s